Saturday, 14 March 2020

Mosolygolyók, harangvirágok, tojcik - Autós Mesék 3


A GoniBoszik nem szokták feladni egykönnyen.
Törte a fejét ez a GoniBoszi, hogy hogyan lehetne eljutni a tojcikhoz, mivelhogy a tojcik készítik a mosolygolyókat.Volt egy manó aki náluk szolgált, Rosszkedvű Manónak hivták, ezért is érezte ott jól magát.
Pedig volt neki egy tündérnagyija, Mosolygós Lili, aki mindig próbálta megvédeni Rosszkedvű Manót attól, hogy ne végezzen el olyan feladatot, amit a  GoniBoszik adnak neki.
Rosszkedvű Manó azért mindig bejárt a kastélyba és nem mondhatotm azt, hogy szerették, a GonibBoszik nem szerettek senkit.
De mindenesetre igénybe vették időnként a szolgálatait, ami nem mindig úgy sült el ahogy a GoniBoszik képzelték, mert Mosolygós Lili is ott volt a közelben és figyelte, hogy már megint mire készül az ő unokája, Rosszkedvű Manó
Amint visszarepült a GoniBoszi a saját várába, még mérgesebb lett és azt mondta hogy kell nekem a mosolygolyó fejleszteni akarom morgolyót és anélkül nem tudom.
Rosszkedvű Manó merre vagy? Itt vagyok. Feladat van. Mi az? Szóval a Rosszkedvű Manó nem volt kedves  senkivel sem, de ez nem zavarta a GoniBoszikat, úgyis csak parancsolgatni szerettek meg aztán megnézni, hogy megtörtént-e az, amit parancsoltak.
Rosszkedvű Manó vedd rá a tündérnagyidat, hogy valahogy kerülj be a Harangvirág Koncertre.
Tudni akarom a mosolygolyó titkát.
Megpróbálhatom -  mondta Rosszkedvű Manó és majdnem elaludt közben.
Este érdekeset kérdezett Rosszkedvű Manó Mosolygós Lilitől.
Nagyanyám elmehetek veled egyszer a Harangvirág Koncertre vagy segíthetnék neked harangvirágot gyűjteni?
Tündérnagyi először örült, de aztán gyanút fogott, hogy vajon miért kell Rosszkedvű Manónak? Azt mondta hogy rendben van gyere, ma úgy is kimegyek a harangvirág mezőre, mert kíváncsi vagyok, hogy a harangvirágok mit hallottak a fáktól.
Gyere velem, majd meglátod érted-e őket.
Jó - mondta Rosszkedvű Manó
Hát kimentek, elől ment Mosolygós Lili mosolyogva, nevetgélve, a kosarát lóbálva
Mögötte, mint egy maci ment mendegéltt a Rosszkedvű Manó.
Néha mordult egyet hogy, meddig kell még menni.
Hamar megtudta, hogy meddig, mert egyszer csak egy gyönyörű gyönyörű lila mezőre lett figyelmes.
A rengeteg rengeteg harangvirág éppen nyiladozott, csilingelt, de Rosszkedvű Manó ebből semmit se hallott, csak az látta, hogy ott az a sok lila izé.
Mosolygós Lili nem győzött kacagni nevetni énekelni vissza válaszolni beszélgetni a harangvirágokkal, hogy mi lesz, hogy lesz kimegy a Harangvirág Koncertre, ki marad itt és inkább a magját adja arra hogy jövőre is legyen sok sok harangvirág.
Amig Mosolygós Lili nevetgélt, addig Rosszkedvű Manó gyorsan levette a kalapját és beletett három harangvirágot a legszebbekből.
Mikor hazafelé mentek Mosolygós Lili kérdezte, hogy tetszett-e neki a Harangvirág Mező?
Rosszkedvű Manó meg azt mondta, hogy nem is tudom.
De este nagyon sürgősen el kellett mennie.

Először Mosolygós Lili nem fogott gyanút, de aztán mégis elgondolkodott, hogy miért kell annyira szaladnia Rosszkedvű Manónak.
Kinézetr és természetesen látta hogy a GoniBoszik vára felé…
Mit tegyen?
Felvette azt a köntöst,  amiben ő tulajdonképpen csak egy kis szellő formának látszott és elrepült gyorsan a GoniBoszik várának bejáratáig.
Várt egy kicsit és sajnos látta, hogy Rosszkedvű Manó nemcsak hogy közeledik de leveszi a sapkáját és kivesz belőle három gyönyörű harangvirágot.
Ezek nem kerülhetnek be a GoniBoszik várába semmi esetre sem.
Vajon mit talált ki Mosolygós Lili, hogy megvédje a harangvirágokat ?

Autós Mesék


No comments:

Post a Comment