Friday, 17 January 2020

Veszélyben a harangvirágok - Csavarga Mesefolyam

A mókusok azt mondták, hogy nem tudnak semmit.De akkor feltűnt Mosolygós Lilinek egy mókuska akinek a farka vége még mindig egy picit lila volt.
Oda ment hozzá és megkérdezte, hogy neked van Harangvirág barátod?
Mert tudta, hogy ez a jele annak, hogy ha egy mókus összebarátkozik egy harangvirággal.
A kismókus mondta hogy hát sajnos már elvirágzott a Harangvirág barátom, de elvittem jó messzire a magjait, mert ezt kérte tőlem.
Mosolygós Lili egyből tudta hogy ezek a harangvirágok azért kerültek olyan messzire a Bendő Erdőben, ezt a Harangvirág szerette volna így.
Csak egy valamire nem gondoltak, hogy ez már túl közel van a GoniBoszik várához. és ezért a harangvirágok veszélybe kerültek.
Mert a GoniBoszik nem szerették a zenét, de a harangvirágokról kiolvasták valamelyik Régi Nagy Könyvből, hogy föl lehet titkos gonosz főzetekhez is használni, csak jól meg kell szárítani őket.
Hajjaj.
Mosolygós Lili azonnal megpróbált kapcsolatot teremteni az unokájával, megkérdezni tőle hogy ide figyelj kis manócskám, te kis Rosszkedvű, nem kaptál te valamilyen olyan utasítást a GoniBosziktól, hogy keressél harangvirágokat?
Hát nem is tudom, hínezett-hámozott Rosszkedvű Manó, mert ugye megmondták neki a GoniBoszik, hogy nehogy bárkinek elárulja, hogy milyen feladatot kapott már megint.
De hát Mosolygós Lili ismerte az unokáját, nem volt rá szüksége, hogy az unokája megmondja neki, hogy mit tervez.
Már arcának az állásából is látta, hogy olyan rosszban sántikál, amit már megint a GoniBodzik adtak ki neki.
Azt mondta a manónak idefigyelj manóccskám, nagyon szeretném, ha nem vinnél harangvirágot a GoniBosziknak, mert egészen biztos hogy rosszra fogják használni.
De nem akarom, hogy megtudják, nem akarom, hogy azt higgyék, hogy nem tudtad megcsinálni a feladatot.
Úgy hogy adok én neked egy nagy csokor levendulát a GoniBoszik úgysem ismerik jól a növényeket, csak azt tudják a harangvirágról ,hogy lila.
Itt van egy levendula, nézz ide le morzsoltam neked a virágait ezt beleteszem neked egy zacskóba Ezt vidd el a GoniBosziknak, ezzel bizony nem fogják tudni megfőzni azt a gonosz főzetüket, amivel megint valami rosszat akarnak csinálni, megint valakit meg akarnak betegiteni, mert meg haragudtak rá, megint valamilyen buta büntetés találtak ki valamire.

Ajánlott linkek


No comments:

Post a Comment