Friday, 17 January 2020

GoniBoszi Bál - Csavarga Mesefolyam

Eljött az egyik nagy esemény a GoniBosziknál.
Oda volt készítve a harangvirág főzet, ami majd szellemeket idéz és már alá is gyújtottak.Amikor kezdődött az ünnepség, vendégség, mindenki beszélgetett, mindenki megcsodálta a másik ruháját, mindenki jól érezte magát.
Ami azt jelenti hogy lökdösődtek, veszekedtek, hátba csapkodták egymást, megpróbálták kitudni egymást titkait, amit majd legközelebb használni tudnak egymás ellen.
Szóval ilyen boszorkány módra mulattak és akkor egyszer csak ugye felforrt a főzet és ebből a finom illatban, finom levendula illatban mindenki jókedvű lett, nyugodt lett, kedves lett, udvarias lett egymással.
A GoniBoszik nem tudták elképzelni, mi történt.
Az ő báljukon mindenki nevetgél. Ez valami borzasztó. Hát ez nem egy tündér bál, ez egy goniboszi bál, egy igazi kemény goniboszi bál, ahol harcolni kell, veszekedni kell, lökdösődni kell.
Hát ezen a bálon nem ez történt. Egyszerűen mindenki elvarázsolódott ettől a finom illattól. És csak nevettek, jókedvűek voltak, mosolyogtak és megköszönték, hogy ilyen jó rendezvényen vehettek részt.
Na hát ezen aztán végképp el voltak csodálkozva a GoniBoszik, hogy lehet nevetni és annak örül valaki, hogy nevet.
Húha. Még a végén el fog kelleni menniük egy nevetést tanító iskolába, hogy megtanuljanak mosolyogni.
Igy ez bizony nehéz esz. Tükrök kellenek hozzá, meg egy jó tanár. De hát a boszorkányok között nincsen nevetést tanító tanár, úgyhogy még a végén úgy járnak, hogy el kell menniük Mosolygós Lilihez tanácsot kérni.
Ne csodálkozzatok abban világban, ami a mi világunk, a Bendő Erdő világa a GoniBosziknak is lehet hogy még az anyukája tündér volt, vagy a nagymamája, mert régen régen úgy alakultak ki a dolgok, hogy voltak varázslók voltak GoniBoszik voltak TündérBoszik, ez mind mind egy nagy családból alakult ki mint ahogy egy rendes családban is vannak jókedvű emberek, rosszkedvű emberek, segítőkész emberek és hát sajnos vannak gonosz emberek is úgyhogy a mi GoniBoszijaink nem is olyan nagyon nehezen találtak egy olyan iskolát ahol mosolyogni tanulnak.
Nahát ezt majd valahogy végig kell gondolnunk, hogy mit kell tanítani egy GoniBoszinak ahhoz hogy mosolygós GoniBoszi legyen.
Majd meglátjuk.

No comments:

Post a Comment